Träning

Träning

Vi erbjuder träning från 4 år och upp. Alla kan träna hos Henka Dojo.

Läs mer om våra träningsgrupper nedan.


TräningsgrupperJujitsu barn 7-12 år

Här tränar vi allt från grunderna inom jujitsu till mer avancerade tekniker, beroende på vilken bältesgrad man ligger på. Förflyttningar, greppteknik, kast, nedläggningar och fallteknik. Vi övar balans, koordination och rörlighet. Vi provar också BJJ. Tekniker blandas med lekfulla övningar.


Jujitsu ungdom/vuxen från 13 år

Här tränar vi allt från grunderna inom jujitsu till mer avancerade tekniker. Det är slag, spark, kast, nedläggningar, lås, förflyttningar och frigöringstekniker. Förutom teknikerna så tränar vi mycket fys och kondition samt olika slag- och sparkkombinationer. Vi har också stående sparring och grappling (BJJ).

 

Knattejujitsu 4-7 år

Träningen för knattar är upplagd på ett lekfullt sätt där det handlar om att träna sin kroppskontroll med hjälp av lekar, tekniker och övningar från jujitsu.
Vi fäster stor vikt vid att barnen lär sig ta ansvar, respektera varandra och att vara bra förebilder.
Fokus ligger på övningar i koordination, balans, rörlighet, samarbete och känsla.
Träningen bygger även upp självförtroendet och vi lär barnen att det inte är farligt att kämpa och att bli svettig.
En bra motorik i tidig ålder är väldigt viktig i ett barns utveckling och träningen stimulerar även rörelseglädjen hos en liten ”knatte”.


Plusteam – barn med funktionsnedsättning fr 7 år

Träningen anpassas efter deltagarnas behov och förmåga. Vi använder oss av enkla tekniker och lekfulla övningar från jujitsun som tränar både kropp och knopp. Fokus ligger på övningar i koordi­na­tion, balans, rörlighet, samarbete och känsla. Målet med träningen är att barnen ska kunna träna, svettas, ha roligt, känna gemenskap, skratta och lära känna nya kompisar – allt på samma gång!


Jujitsu Light - från 16 år

Detta är en grupp för föräldrar och andra vuxna som vill prova på Jujitsu på ett enkelt sätt och se om det är något för dem. Ingen gradering sker i denna grupp och du gör samma övningar/tekniker som barnen men tillsammans med andra vuxna. Vill du graderas och göra mer avancerade saker, så kan du fortsätta vidare till vuxengruppen. Högst orange bälte för er som redan tränar.


Box N' Sweat - från 15 år

Kampsports inspirerat fyspass. Träning med slag och spark, handskar och mitsar.


Självförsvar

Är du intresserad av självförsvar, läs mer under "Självförsvarskurs"

Träningstider och avgifter

Här finner ni träningstiderna terminsavgifter för HT 2021.


Barn

(7-12 år)

Ungdomar

(13-14 år)

Vuxen

(fr. 15 år)

Knattar

(4-7 år)

Plusteam

Prova-på

(fr. 13 år)

Jujitsu Light (fr. 16 år)

Box N' Sweat

(fr. 15 år)

Måndag

Tisdag

18.00-19.00

19.00-20.00

19.00-20.30

16.30-17.30

18.00-19.00

Onsdag

Torsdag

18.00-19.00

19.00-20.00

19.00-20.30

18.00-19.00

Fredag

Lördag

11.00-12.00*

10.00-11.00

10.00-11.00

09.00-11.00

Söndag

Terminsavgift

500:-

500:-

800:-**

300:-

250:-

0:-

500:-

500:-

* = i mån av instruktör och tid

** = inklusive Jujitsu Light och Box N' SweatMedlemsavgift inkl försäkring tillkommer med 100 kr/person/år
I medlemsavgiften ingår det en olycksfallsförsäkring via Länsförsäkringar/Aktiv Ungdom. Den täcker skador till/från och under träning (försäkring täcker inte tävlingar) samt medlemskap i Aktiv Ungdom. Se till att betala in avgiften omgående, om ni är rädda om er.

För att kunna vara med på våra läger/aktiviteter, så är det också viktigt att ni har betalt in er avgift.


Övrigt:

  • Familjerabatt – är ni minst 2 personer i familjen (måste bo på samma adress) som vill träna hos oss, får ni 100:- rabatt/pp på terminsavgiften. Detta gäller om ni anmäler er samtidigt. Tillkommer det en familjemedlem under terminens gång, så är det endast den nytillkomne som får rabatten. Det är viktigt att ni skriver vem som är familj i meddelanderutan, så att ni får rätt faktura. Rabatten kan ej ges i efterhand.


  • Värva en kompis Värva en kompis (ny medlem) och få 100:- rabatt/pp på terminsavgiften. Detta gäller om ni anmäler er samtidigt. Det är viktigt att du skriver i meddelanderutan vem du har värvat alt. vem som har värvat dig. Rabatten kan ej ges i efterhand. Värvar du en kompis under terminens gång (efter att du betalt in din terminsavgift) får du istället en klubb t-shirt som tack.


  • Där det ingår fler pass i priset, är det viktigt att ni anmäler er till varje pass separat, som ni vill vara med på. Annars hamnar ni inte på närvarolistan. Skriv också i meddelanderutan, vilka pass ni har anmält er till, så att ni får en faktura och ett pris.


  • Observera att vi inte betalar tillbaka någon avgift, om man helt plötsligt slutar träna eller om Folkhälsomyndigheten inför rekommendationer som innebär att vi måste ställa in träningar. Detta ligger helt utanför vår kontroll, som vi inte kan göra något åt.


Betalning för läger/klubbartiklar sker till vårt Plusgiro: 645 69 98 – 1 (Skriv alltid namn + vad betalningen gäller för)


Betalning för medlem-/terminsavgift: gå in under Anmälan”. Faktura för avgiften skickas efter din anmälan.


Prova på Träning – prova 2 gånger gratis och känn efter om detta är något för dig? Gäller nya medlemmar.


Graderingsavgift
Graderingar till ny grad sker på utannonserade tider och kostar för barn/ungdom 150:- för nytt bälte och 100:- för delstreck. Du betalar oavsett om du klarar av testet eller inte. Avgiften inkluderar nytt bälte/delstreck och diplom efter godkänt test.


Gradering vuxen 250:-. Inkl. bälte + diplom.


Avslutningsceremoni Knattar 50:-.  Inkl streck och diplom.

Avslutningsceremoni Plusteam (gratis). Diplom ingår.